DomovŠportTa konec tedna v znamenju gorsko kolesarskega maratona

Ta konec tedna v znamenju gorsko kolesarskega maratona

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Slavnik je ta konec tedna dobil svojega kralja in kraljico, to sta si z odličnima rezultatoma na 81-kilometrski preizkušnji 2. gorskega kolesarskega maratona MTB Slavnik prikolesarila Luka Tavčar in Nicol Guidolin. Letošnjega maratona, v organizaciji KD Raketa in PGD Materija, se je sicer udeležilo rekordno število tekmovalcev, kar 518 jih je bilo, ki so uživali na trasah po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije in Podgrajskega ter Matarskega podolja.

Številni tekmovalci so v Hrpelje prišli že dan prej in se udeležili predtekmovalnega druženja v Hotelu Admiral, kjer so jim pripravili pester spremljevalni program in se seznanili s temeljnimi postopki oživljanja, ki jih je predstavilo PGD Materija.

Tekmovalno dogajanje letošnjega gorskega kolesarskega maratona MTB Slavnik so ob 9. uri odprli udeleženci dolge, 81-kilometrske proge Torpado (2.100 višinskih metrov), večina tekmovalcev je na srednji, 50-kilometrski progi Hotel Admiral (1.300 višinskih metrov) čez Slavnik štartala ob 10. uri, pol ure kasneje pa so se na pot podali še gorski kolesarji na kratki progi Dacia Duster Trgo ABC, ki je z 29 kilometri in 500 višinskimi metri po panoramskem okolju pod Slavnik privabila tudi nekoliko manj pripravljene kolesarje. Za najmlajše kolesarske navdušence je organizator pripravil mini MTB maraton s poligonom na osrednjem prizorišču.

Končni rezultati uradnega merjenja na MTB maratonu Slavnik 2018 so naslednji:

  • –> 81 km proga Torpado: 1. Luka Tavčar (3:33:04), 2. Tadej Vavljavec (3:34:37), 3. Boštjan Hribovšek (3:35:54)
  • –> 50 km proga Hotel Admiral: 1. Marko Čretnik, (2:07:12), 2. David Beviacola (2:11:25), Miran Bole (2:12:14)
  • –> 29 km proga Dacia Duster: 1. Jure Renat (1:11:46), 2. Anže Dolenšek (1:13:51), 3. Alessandro Del Puppo (1:13:54)

Tudi letos je organizator podelil pokale v absolutni kategoriji dolge 81-kilometrske proge in zmagovalca okronal za kralja in kraljico Slavnika. Ta laskava naziva sta si letos nadela Luka Tavčar in Nicol Guidolin, medtem ko sta najhitrejša absolutna tekmovalca srednje 51-kilometrske proge iz ženske in moške kategorije – Natalija Anderluh in Marko Čretnik postala princesa in princ Slavnika 2018.

Letošnja novost je bilo še tekmovanje za posebno nagrado Tumove koče na Slavniku. Najhitreje sta cilj pri Tumovi koči na vrhu Slavnika, in s tem pikčasti majici, osvojila Diego Cargnelutti (0:58:05) in Nicol Guidolin (1:13:39).

Prireditev je spremljal glasbeni in kulinarični program. Dišalo je iz kotlov lokalnih turističnih društev iz Ocizle, Rodika, Slivja, Bošamarina in Občine Hrpelje-Kozina. Okušati je bilo možno pivo lokalnih mikropivovarjev, po zaključku voženj pa sta sledila brezplačna masaža in pogostitev za kolesarje ter podelitev nagrad najboljšim. Z žrebom je organizator podelil še bogate nagrade, med katerimi glavno – kakovostno gorsko kolo Torpado.