DomovŠportTigri potrdili obstanek v slovenski eliti

Tigri potrdili obstanek v slovenski eliti

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Moštvo Sixt Primorske bomo lahko v Ligi Nova KBM spremljali tudi v prihodnji sezoni. Košarkarji iz Kopra so si mesto med slovenskimi prvoligaši priigrali z zmago nad Portorožem, boljši so bili s 93:53.

Na drugem obalnem obračunu v petih dneh so košarkarji trenerja Aleksandra Sekuliča pokazali veliko bolj zanesljivo igro kot na prvem in vodili skorajda ves čas. Prvi točki za Portorož je šele sredi šeste minute dosegel Tim Škerbec, prvo ime gostujočega kluba. Visoko vodstvo so Koprčani povečevali prek celotnega dvoboja in se nazadnje veselili zanesljive zmage. Največjo razliko na tekmi (40 točk) je prinesel končni rezultat, zato je že nekaj minut pred koncem, ko je bilo že vse odločeno, trener Sekulić v igro poslal mlado peterico. Igral je tudi Rade Lisica, ki je dosegel štiri točke, vse iz zabijanja pod košem.

Jan Kosi je bil s 16 točkami najbolj razigran igralec moštva iz Kopra. Nejc Zupan jih je zbral 15, Uroš Zadnik in Gregor Glas po 11, Bojan Radulović pa deset.

Foto: Sixt Primorska

Že v sobo se bodo Primorci pomerili s Tajfunom

Na parket so stopili vsi košarkarji, z izjemo Dude Sanadzeja, ki je zaradi bolečin v hrbtu ostal na klopi za rezervne igralce.

V soboto Sixt Primorska odhaja na gostovanje v Šentjur, kjer se bo ob 19.00 pomerila s Tajfunom, ki je v četrtem kolu proti Šenčur Gorenjski gradbeni družbi klonil z 68:76.

Foto: Sixt Primorska

Gaber Ožegovič, košarkar Sixt Primorska: “Vsekakor smo v tekmo stopili z željo po zmagi. Z borbeno igro, kjer smo na parket stopili skoraj vsi košarkarji, smo zmago obdržali doma. Je povsem zaslužena in naša želja je, da v takšnem ritmu nadaljujemo do konca sezone.”

Aleksander Sekulič, trener Sixt Primorska: “Uspelo nam je! Že po prvi polovici lige za obstanek smo uresničili cilj, postavljen pred začetkom sezone, to je, obstati v prvoligaški druščini. Glede na vse težave, ki smo jih imeli v pripravljalnem obdobju, smo naredili veliko. Naredili smo več, kot se je od ekipe pričakovalo. Lahko mirno rečem, da smo bili presenečenje jesenskega dela lige. Ob tem smo omogočili mladim in neuveljavljenim igralcem, da se razvijejo in postanejo prepoznavni širši košarkarski javnosti. Hkrati smo imeli na nekaj tekmah precej športne smole in določeno mero nespretnosti ter pomanjkanje izkušenj na prvoligaškem parketu, ki so nam odnesle ligo za prvaka za eno samo zmago. Ponosen sem na igralce, ki so uspešno tlakovali pot za lepšo prihodnost kluba.”