DomovŠportV koprskem rokometnem klubu še naprej delajo z mladimi

V koprskem rokometnem klubu še naprej delajo z mladimi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tudi drugi val epidemije koronavirusa je ustavil veliko dejavnosti, ki so se nam še pred kratkim zdele popolnoma samoumevne, a rešitve moramo iskati tudi v teh časih. Podobno razmišljajo v RD Koper, kjer dela z mladimi niso ustavili, le spremenili so njegov način. V klubu so ponosni na športne delavce, trenerje in tiste, ki podpirajo in spodbujajo projekte s perspektivo, projekte, usmerjene v prihodnost, kar delo z mladimi rokometaši zagotovo je.

Vizija in delovanje Rokometnega društva Koper že od samega začetka slonita na lastni rokometni šoli in domačih igralcih, ki v času, ko nastopajo za prvo moštvo, več kot opravičijo zaupanje strokovnega vodstva in uprave društva. Z zlato generacijo, ki so jo sestavljali rokometaši, kot so Aleks Vlah, Nino Grzentič, Adam Bratkovič in drugi, je koprski klub dosegel največje uspehe. V državnem prvenstvu so bili nekajkrat četrti, uvrščali so se tudi na zaključni turnir pokalnega tekmovanja. A kljub številnim odhodom in spremembi kadra nadobudnih mladih rokometašev, ki bodo zagotovo pustili svoj pečat na slovenski rokometni sceni, ne manjka. Sandi Muminović, Klej Sanabor in Tian Furlan so že v vrsti in trkajo na vrata članske ekipe. Pri še ne 18 letih so tisti, na katere bo koprski trener Uroš Rapotec že kmalu bolj resno računal.

Njihov talent so prepoznali v projektu NLB Šport mladim, ki ga izvaja Nova Ljubljanska banka. Ta projekt je tako za fante kot društvo pomemben, saj gre za predstavljanje javnosti šport mladih. V projektu sodelujejo številni mladi slovenski talenti v različnih športnih disciplinah. Kot poudarjajo v klubu, je sodelovanje dobro. Upajo, da se bo v prihodnosti nadaljevalo, hkrati pa so prepričani, da bodo mladi talentirani fantje, ki se zdaj še kalijo v mladinskih vrstah, ponosno nosili koprski rokometni dres.