DomovŠportV Kopru padli državni prvaki

V Kopru padli državni prvaki

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska dvorana, v kateri je bila včeraj odigrana tekma sedmega kroga košarkarske lige Nova KBM med košarkarji Primorske in domžalsko ekipo Helios Suns, je pokala po šivih. Domači košarkarji so na krilih glasnih navijačev kljub začetnemu krču hitro ujeli ritem in z nekaj natančnimi meti z razdalje in delnim izidom 12 : 0 prišli do vodstva in končne zmage.

kk primorska
Uroš Zadnik, košarkar KK Sixt Primorska: “Energija s tribun se je prenesla na parket in ob takšni podpori lahko dobimo vsako tekmo.” Foto: KK Sixt Primorska

Moštvi sta si izmenjevali prednost in si dihali za ovratnik do zadnjih minut, ko so si Tigri po trojki komaj 15-letnega Gregorja Glasa in razpoloženega Dude Sanadzeja priigrali konkretnejšo prednost in tekmo varno pripeljali do konca. Domžalčani so se sicer skušali približati s consko obrambo, a bili pri tem neuspešni. Končni rezultat je bil 71 : 65, med najzaslužnejšimi za zmago pa Sanadze s 17 ter Franklin in Gajić s 15 točkami.

“Energija s tribun se je prenesla na parket in ob takšni podpori lahko dobimo vsako tekmo. Nehote si proti favoritom bolj motiviran in želiš pokazati svoj maksimum, to nam je kljub začetnemu krču uspelo in zmaga je zasluženo ostala doma,” je občutke po tekmi opisal košarkar Primorske Uroš Zadnik.

kk primorska
Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Glasna podpora s tribun nam je pomagala do zmage.” Foto: KK Sixt Primorska

“Fantje so pokazali zelo srčno in borbeno predstavo. Kljub nekaterim napakam, ki so se zgodile med srečanjem, smo to nadomestili z borbenostjo. Zahvaliti se moramo številčni publiki, ki nas je podprla v res izjemnem vzdušju. Glasna podpora s tribun nam je pomagala do zmage. Motivacija proti državnemu prvaku je vedno ogromna, sam pa želim, da fantje na vsaki tekmi dajo svoj maksimum,” dodaja trener Sixta Primorske Aleksander Sekulić.

V prihodnjem krogu, ki bo odigran v soboto, 26. novembra, bo KK Sixt Primorska gostovala pri Zlatorogu v Laškem. *