DomovKulturaCMK: Festival Burja tudi letos poskrbel za odlično vzdušje

CMK: Festival Burja tudi letos poskrbel za odlično vzdušje

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Festival Burja, ki je minuli teden potekal v Centru mladih Koper, je v nekaj dneh predstavil kar nekaj atraktivnih slovenskih zasedb, ki preigravajo predvsem alternativni rock.

Burja je klubski festival, ki želi slovenski obali približati urbane oblike kulturnega in glasbenega udejstvovanja in izražanja. Tako so tudi letos imele možnost nastopiti tudi mlade, še neuveljavljene skupine, ki pa obiskovalce kljub slabemu vremenu niso pustile hladnih.

FOTO: Facebook

Delavnice, razprave in odlični koncertni nastopi

Poleg tega so vse 4 dni potekale tudi zanimive dejavnosti kot je okrogla miza, kjer so mladi razpravljali o prihodnosti samonikle kulture na Obali, se udeležili delavnice izdelave domačega akvarija in terarija iz palet in se preizkusili v risanju po literarni predlogi. Zanimanje je požela tudi razstava fotografij Ajde Zupan – Izdih, ki se je v okviru festival Burja tudi zaključila.

Burja je tako tudi letos s seboj prinesla veliko dobre glasbe, trendovske poezije, bohemskega umetniškega ustvarjanja, poglobljenih debat in sproščenega druženja.

V sklopu festivala je potekala tudi delavnica kako izdelati terarij iz palet. FOTO: Facebook

Med drugim so navduševale glasbene skupine The Academy iz Italije, Haiku Garden, ki že nekaj časa navdušujejo mlade ljubitelje novejše shoegaze glasbene zvrsti (podzvrst indie rocka), Mrfy, Punčke iz Vinkovcev, ki so poskrbele za vrhhunec letošnjega programa, saj so postregle s pravo rokenrol poslastico, Persons from Porlock so poskrbeli za dobro dozo psihedelike, Torul, ki so marsikaterega obiskovalca spomnili na legendarne Depeche Mode, pa so festival zaokrožili.