DomovKulturaMareziJazz: Glasbeni spektakel jazz virtuozov

MareziJazz: Glasbeni spektakel jazz virtuozov

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Marezige so se na zadnji junijski vikend odele v jazzovske ritme. V organizaciji Marežganskega mladinskega društva se je tako odvil že 13. festival MareziJazz.

Na enem redkih srečanj big bandov so organizatorji tudi letos poskrbeli za glasbeno poslastico. V dveh dneh se je zvrstila kopica jazz big bandov, ki so navduševali vse generacije.

Marezijazz, ki je zadnja leta postal nepogrešljiv del jazz scene, je tako ponudil dva vrhunska večera glasbe, kjer se je letos predstavilo kar 13 glasbenih zasedb. V petek, 30. junija so nastopile zasedbe Big Band Medicinske Fakultete, Jazz Punt Big Band, Big Band Zagorje, Big Band Vrhnika, Roveri Big Band iz Italije in Big Band Cerknica – BBC after: Sunglasses Band. V soboto, 1. julija pa so z jazzovskimi ritmi navduševali LesAmis, Prague JJ Conservatory Big Band s Češke, Swingless Jazz Ensemble s Slovaške, Big Band Theory iz Italije in Chilli Brass Band after: Pavel Kavec in OKO.

MareziJazz poskrbel za pravo glasbeno poslastico

MareziJazz že vrsto let privablja domačine, kot tudi obiskovalce iz vse Slovenije in od drugod. Tudi letos ni bilo nič drugače. Nastope je publika oba dni navdušeno pozdravila z bučnimi aplavzi. Večina big bandov se je sicer predstavila z manj znanimi skladbami, ki pa navzočih niso pustile hladnih. Jazz, ki so ga izvajali nastopajoči je namreč prav vsakega popeljal v svet domišljije, kjer se je lahko posameznik znašel na razburkanem morju, med srdito bitko, na umirjenih valovih, v ljubezenski zgodbi… MareziJjazz je torej poskrbel za paleto vseh čustev, ki jih jazz glasba premore.

Poleg tega, da so glasbeniki navduševali na odru, so uživali in pridobivali nova znanja na dvodnevnem jazz seminarju “Zgrabi Zvok”, ki je letos potekal že 7. leto zapored.