DomovKulturaPoletje na gradu Prem letos s pestrim glasbenim programom

Poletje na gradu Prem letos s pestrim glasbenim programom

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Grad Prem, ki stoji v idilični brkinski vasici nad reko Reko, upravlja pa ga Pokrajinski muzej Koper, nudi idealen ambient za poletne dogodke, ki za trenutek ustavijo čas in obljubljajo, da bo poletje trajalo večno. 

To poletje so v programu, ki se bo odvijal na gradu pripravili dva edinstvena koncertna večera. V petek, 14. julija, bodo na grajskem dvorišču gostili akustični koncert Vlada Kreslina. Konec meseca, 28. julija, pa vabijo na koncert z naslovom »Štirje letni časi«, ki ga izvaja komorna skupina Ensemble Contemporanea 21 pod vodstvom violinista Zdravka Plešeta v zasedbi klavirskega tria.

Na gradu si boste lahko ogledali zanimivo fotografska razstavo. Foto: Pokrajinski muzej Koper

Razstava, ki vas popelje skozi zgodovino Gradov in dvorcev Krasa

Že od Poletne muzejske noči grajsko orožarno in predsobo slavnostne dvorane krasi fotografska razstava »Gradovi in dvorci Zelenega krasa«, ki bo na ogled do konca meseca oktobra.

Avtor razstave Anton Bukovnik se je s fotografijo srečal že v otroških letih, s fotoaparatom svojega očeta. Skozi ustvarjalna leta je v svoj objektiv ujel različne motive, od leta 2014 pa so ga prevzeli gradovi in dvorci, ki so ohranili energetsko vez s preteklostjo.

Privoščite si zanimive večere kulture na gradu Prem.