DomovKulturaPOKRAJINSKI MUZEJ: Zdravilo za dolgčas, recept za zabavo!

POKRAJINSKI MUZEJ: Zdravilo za dolgčas, recept za zabavo!

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec šolskega leta naznanja začetek otroških počitniških delavnic v Pokrajinskem muzeju Koper. Priljubljeni »Arheopeskovnik«, vedno zabavne »Igre naših non in nonotov« ter veliko ustvarjalnih in likovnih delavnic objubljajo poletje polno doživetij.

Udeležba na muzejskih atraktivnih in ustvarjalnih delavnicah se vsako leto povečuje, saj otrokom ponuja aktivno preživljanje prostega časa, veliko druženja, novih prijateljstev ter ogromno ustvarjanja. V vse to pa je na nevsiljiv način vpeto učenje.

Najbolj pestro bo v prvem tednu julija, ko se od torka, 4.7. do petka, 7.7. delavnice odvijajo vsak dan od 10. do 12. ure. Nato se do konca julija delavnic lahko udeležite vsak torek. Vabljeni vsi pustolovci, umetniki, bodoči arheologi, stari od 8 do 13 let.

Foto: Facebook

Od antike do zabavnih iger

V torek, 4. julija, bo tako potekala Uvodna počitniška delavnica, ki bo namenjena spoznavanju pogrebnega obredja v antiki, natančneje času starorimske civilizacije. Tako se bodo otroci najprej sprehodili po novi stalni zbirki »V kamen vklesan spomin«, nato pa se bodo lotili »izkopavanj« antičnega rimskega groba v arheopeskovniku.

V sredo, 5. julija, bo organiziran ogled stalne zbirke »Srce Kopra«, kjer se bodo otroci seznanili z gotskim kapitelom, ki je bil odkrit med arheološkimi izkopavanji na Muzejskem trgu leta 2009. Ta umetnostni izdelek bo nato otrokom služil kot predloga za kreacije, ki jih bodo napravili v večnamenskem prostoru Pokrajinskega muzeja.

Foto: Facebook

V četrtek, 6. julija, bodo v Pokrajinskem muzeju Koper za vas pripravili igre kot nekoč. Spoznali boste igre s kamenčki, igro »am salam«, »mamica, koliko je ura?«, »voziti šino«, poleg tega pa bodo otroci lahko napravili žogico iz starih nogavic.

V petek, 7. julija, je na vrsti delavnica “Spoznajmo plemiško družino Verzi”. Izumrla družina Verzi je ena najstarejših koprskih plemiških rodbin. Sprva si bodo otroci ogledali dva grba omenjene družine v avli palače Belgramoni-Tacco, zatem pa se bodo odpravili v Ulico agrarne reforme, kjer bodo opazovali bogato obdelan kamnoseški Verzijev portal. Delavnico bodo sklenili z likovnim ustvarjanjem.

Cena posamezne delavnice je 2 evra na otroka, zaradi omejenega števila mest pa se je potrebno predhodno prijaviti, in sicer na telefonsko številko 031 842 408 ali pa na elektronski naslov brigita.jenko@pokrajinskimuzejkoper.si.