DomovKulturaDruštvo Pristan tudi letos uspešno zaključilo študijsko leto

Društvo Pristan tudi letos uspešno zaključilo študijsko leto

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Društvo  Pristan – Univerza za tretje življenjsko obdobje Koper je junija že 19. leto zapovrstjo s slovesnostjo zaključilo študijsko leto.

Predsednica Mojca Brank je ob slovesnosti povedala, da se “vsi udeleženci lahko s ponosom ozrejo na dosežene rezultate, čeprav brez ocen in izkazov, vsak študent le sam pri sebi ocenjuje svoje dosežke” in dodala, da so načrtovani program v letošnjem študijskem letu v celoti izpolnili.  

V preddverju Pokrajinskega muzeja Koper so tako postavili razstave svojih del likovni krožki pod mentorstvom Nade Dellore,  krožek keramike pod mentorstvom Bože Černe, krožek kaligrafije pod mentorstvom Zdenke Gregorič in fotografije pohodnikov, ki jih je vodila Nada Černac.

Pestremu programu so se pridružili tudi otroci, ki so zaigrali na svoje inštrumente

V programu z vpogledom v lastne dejavnosti so sodelovali tudi devetletni godec Goja Matej s harmoniko, pevka Eva in kitarist Matej, plesna skupina Luna Flamenca, Fantovska vokalna skupina Slavna z zborovodjo Jelko Bajec Mikuletič, bralni krožek z recitalom »Prekipevati od življenja« in Ženski pevski zbor Pristan z zborovodjo Eliano Humar.

Društvo Pristan je tako polni dvorani obiskovalcev ponudil optimistično izhodišče in  spodbudo za aktivno, radoživo življenje.