DomovKulturaGlasbeniki Pihalnega orkestra Koper napolnili Areno Bonifika

Glasbeniki Pihalnega orkestra Koper napolnili Areno Bonifika

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Pihalni orkester Koper je sinoči poskrbel za pravi božično-novoletni spektakel in tako znova navdušil zbrano občinstvo v dvorani Arene Bonifika v Kopru. Na tradicionalnem koncertu ob koncu leta so mladi godbeniki pod vodstvom dirigenta Boruta Vatovca pripravili pester preplet božičnih pesmi, opernih arij in zimzelenih slovenskih uspešnic.

Glasbeniki Pihalnega orkestra Koper so več kot tisoč obiskovalcev sinočnjega koncerta razvajali z dovršeno interpretacijo skladb in mladostno igrivostjo. Poleg godbenikov so se občinstvu predstavili tudi odlična pevca mlajše generacije, sopranistka Štefica Stipančević in tenorist Gregor Ravnik, ter društvo Mažorete Koper, ki so skozi glasbo in ples pričarali praznično vzdušje.

Sicer je za godbeniki Pihalnega orkestra Koper izredno uspešno leto. Poleg številnih nastopov doma in v tujini, so se letos udeležili tudi pomembnega tekmovanja Zlata krilovka v Italiji in v prvi težavnostni kategoriji osvojili drugo mesto. Pihalni orkester Koper ima sicer izjemno vlogo v glasbenem življenju Kopra, saj brez njihove glasbe ne mine nobena večja proslava v mestu.