DomovKulturaKonec tedna bo v znamenju sv. Nazarija

Konec tedna bo v znamenju sv. Nazarija

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec tedna, ki je pred nami, bodo zaznamovala praznovanja v čast zavetniku Kopra sv. Nazariju.

Sv. Nazarij goduje 19. junija in ob tej priložnosti v Kopru vsako leto potekajo različna praznovanja v čast prvemu škofu ter zavetniku tega mesta. Njegova znana podoba z maketo Kopra v roki krasi pročelja nekaterih pomembnih koprskih stavb, vidimo jo lahko tudi v Pokrajinskem muzeju Koper in v stolnici. Prireditvam, ki jih je običajno organizirala Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper, se je letos pridružil tudi Zavod Koper otok s festivalom sivke in sejmom na Prešernovem trgu v Kopru. Zavod Koper otok in Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper, so v sodelovanju z Župnijo Koper ter ob finančni pomoči Mestne občine Koper in sklada Živeti s pristaniščem, pripravili zanimivo ter pestro dogajanje.

Prireditve ob prazniku sv. Nazarija se  začenjajo v petek, 14. junija 2019, ob 20. uri s koncertom odličnega Okteta Aljaž v cerkvi sv. Bassa na Prešernovem trgu v Kopru in zaključujejo v nedeljo, 16. junija 2019.

Foto: Sarkofag sv. Nazarija.

V soboto, 15. junija 2019, bo pestro na Prešernovem trgu, kjer bo ob 10. uri nastop Kulturnega društva Šavrini in anka Šavrinke, ob 10.45 bo nastopilo kulturno društvo Istrski grmič Škofije – Valmarinke in ob 11.30 pa kulturno društvo Mandrač. Vse skupaj bo popestril še Festival sivke in večerni koncert Tinkare Kovač.

V nedeljo bo dogajanje zavzelo Titov trg, kjer bo ob 10. uri sveta maša in procesija, ob 11. uri pa nastop kulturnega društva Mandrač Koper ter Godbenega društva »Mužike« sv. Lazar iz Boršta.