DomovKulturaOtvoritev razstave o piscu Branku Ćopiću

Otvoritev razstave o piscu Branku Ćopiću

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Knjižnica mesta Beograd se je včeraj v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja predstavila z eno od svojih pomembnih razstav o piscu Branku Ćopiću. Otvoritve razstave “Literatura Branka Ćopića – Pravljica otroštva in revolucije” se je udeležil tudi predstavnik Mestne občine Koper, vodja urada za družbene dejavnosti in razvoj, Timotej Pirjevec.

Razstavo, ki je sestavljena iz dveh delov je predstavila avtorica Olga Krasić Marjanović, bibliotekarka Knjižnice mesta Beograd. Svoje veselje ob odprtju razstave in podpisu sporazuma sta izrazila tudi direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja David Runco in direktorica beograjske knjižnice Jasmina Ninkov. Med obiskovalci podpisa in otvoritve je bil tudi paroh koprske pravoslavne cerkve Dejan Mandić.

Foto: ekoper.si

Razstava: Od Ćopićevih študentskih let dalje

Na razstavi tako najdemo dela, ki predstavljajo Ćopićeva študentska leta – prve objave in romane, satirične spise ter velika dela, ki so bila prevedena v številne svetovne jezike in drugi del, ki zajema njegovo otroštvo ter dela za otroke in mladostnike.

Obsežna razstava je prvi in obenem zelo pomemben korak k tesnejšemu medkulturnemu sodelovanju, h kateremu stremita obe knjižnici, zato sta po svečani otvoritvi podpisali tudi mednarodni sporazum o medsebojnem sodelovanju beograjske in koprske knjižnice, ki se bosta me drugim vključevali tudi v različne projekte in zagotovo skupaj pripravili še marsikatero zanimivo razstavo.