DomovKulturaV Kopru predavanje o ženskemu boju

V Kopru predavanje o ženskemu boju

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V četrtek, 2. marca, bo ob 17. uri na sedežu skupnosti Italijanov v palači Gravisi potekal Rožnat večer na temo Ženski boj se ne konča nikoli.

Navzlic navidez emancipirani družbi, v kateri oba spola uživata enake pravice, svet do žensk še vedno pristopa na ambivalenten in osladen način, ki pogosto izpostavlja le lahkoten zunanji videz.

Foto: pixabay.com

Pot iz pekla nasilja je dolga

Neradi se soočamo z bolečimi vidiki ženskega vsakdanjika, ki ga nemalokrat zaznamujeta odvisnost in podrejenost, pogosto tudi fizično in psihično nasilje, kar potrjujejo številne statistike.

Edina možna pot iz pekla nasilja in nemoči pelje skozi naporno vzpostavljanje samospoštovanja, premagovanje strahu in odločitev za beg iz življenja brez žarka upora.

Korak za korakom, da lahko končno vzklikneš: “Dovolj je nasilja, dovolj ženskih žrtev, dovolj je mučenja otrok … !” 

Foto: pixabay.com

Predavanja, ki odpirajo oči

Na večeru, namenjenem ozaveščanju, bodo sodelovale: predsednica Združenja za enake možnosti POEM Koper Isabella Flego, predsednica Središča za nasilje GOAP iz Trsta Maria Ferrara, ki bo navzočim predavala o poti do opolnomočenja žensk, svetovalka Kriznega centra za žrtve nasilja (Center za socialno delo Piran) Jana Peršič, ki vas bo zagotovo navdihnila s predavanjem Ženske žrtve nasilja pred vrati novih priložnosti, in psihologinja, psihoterapevtka in supervizorka Nerina Bonassin Battelli, ki bo druženje zaključila s predavanjem o ženski odvisnosti od odnosov.

Vabljeni torej v četrtek, 2. marca, ob 17. uri na Rožnat večer v palači Gravisi. *