DomovKulturaV naše mesto prihajajo lutke

V naše mesto prihajajo lutke

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

V petek, 26. maja 2017, bo v Centru mladih Koper potekal tradicionalni lutkovni festival pedagoških fakultet – PEFest.

Udeležilo se ga bo več kot 70 študentov vseh treh pedagoških fakultet – ljubljanske, koprske in mariborske. Program se bo odvijal med 9. zjutraj in 12.30 popoldan, namenjen pa je tako otrokom kot tudi mladim po duši.

Foto: pixabay.com

Festival se bo zaključil z odprtjem lutkovne razstave Lutke iz gozda, ki bo ob 13. uri v atriju Pedagoške fakultete (Cankarjeva 5 v Kopru). Razstavljene bodo posebne lutke, ki so narejene iz naravnih materialov. V sodelovanju z umetnico Savo Kralj sta jih v okviru izbirnega predmeta Lutke drama in mediji pod mentorstvo doc. Jelene Sitar Cvetko ustvarili študentki UP PEF, vis. strok. štud. prog. Predšolska vzgoja (izredni študij) Reufa Volkar in Majda Klanjšček

PEFest je lutkovni festival, ki združuje Pedagoško fakulteto Univerze v Ljubljani, PF Univerze v Mariboru in PF Univerze na Primorskem. Vsako leto poteka v drugem univerzitetnem mestu, tokrat ga bo drugič gostil Koper. Letošnji festival je vključen tudi v program Primorskega uličnega festivala (PUF). Obisk prireditve je brezplačen.

Celoten program najdete TUKAJ. *