DomovKultura“Vrt knjige” – nova bralna oaza koprske knjižnice

“Vrt knjige” – nova bralna oaza koprske knjižnice

Kultura Preglej vse novice
Deli vsebino

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper bo ob podpori Mestne občine Koper in Marjetice Koper še pred poletjem odprla »Vrt knjige«, novo, domiselno čitalnico na prostem, namenjeno sproščenemu, prostočasnemu branju.

Vrsti posodobitev, ki jih v zadnjih letih uvajajo v koprski knjižnici, se bo s 1. junijem pridružila domiselna čitalnica na prostem, namenjena vsem prebivalcem in obiskovalcem občine Koper.

Foto: Vojko Rotar

Nova čitalnica bo na prostem, opremljena bo z udobnimi sedežnimi kotički in obdana z bujnim mediteranskim rastlinjem. Zelenica bo obiskovalcem nudila prijetno senco in zavetje pred mestnim vrvežem. Lično prenovljeni vrt so si v Knjižnici Koper zamislili kot protiutež sodobnega življenjskega ritma. Vrt bo namenjen vsem uporabnikom, željnim sprostitve, trenutkov miru in refleksije. Do knjig in svežega časopisja bodo imeli le korak, saj jim Knjižnica Koper prav v ta namen odpira nov, sodoben vhod, dostopen neposredno s knjižnega vrta.

Cvetoča čitalnica bo dostopna v središču mestnega jedra, na nekdanji zelenici osrednje knjižnice tik pred zdravstvenim domom, zato bo dobrodošla ne le uporabnikom knjižnice, temveč tudi obiskovalcem zdravstvenega doma in drugim mimoidočim.

Vljudno vabljeni k obisku!