DomovProsti časKlovnesa, akrobata iz Argentine in Karamela so popestrili večer v Kopru

Klovnesa, akrobata iz Argentine in Karamela so popestrili večer v Kopru

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je na Ukmarjevem trgu potekala uradna otvoritev Mednarodnega festivala uličnega in lutkovnega gledališča (PUF), kjer so navzoče zabavali klovnesa Bazilika in akrobatski duo Eya y Compañia iz Argentine. Glasbeni navdušenci pa so lahko uživali ob blues ritmih glasbene skupine Karamela, ki je nastopila v Circolu.

Od julija do avgusta se bo v sklopu festivala PUF, vsak četrtek ob 10.30, petek ob 19.30 in soboto ob 10.30, odvijal program za otroke, družine in vse tiste, ki si želite zanimivega doživetja.

Otroke je včeraj tako v svet pravljic odpeljala preprosta, neposredna in zabavna gospodična Bazilika, ki je z zlatim ključkom, ob pomoči otrok, odklenila kar nekaj ljudskih pravljic. Poleg tega je otrokom predstavila tudi svojo najboljšo prijateljico kravo Lisko, ki je požela velik aplavz. Takoj za navihano gospodično Baziliko pa sta za pravi poulični spektakel poskrbela akrobata iz Argentine.

Gospodična Bazilika je navdušila otroke. Foto: ekoper.si

Akrobatska komedija Pisma v oblakih je do solz nasmejala prav vse generacije. Skozi dih jemajoče akrobacije nas je duo Eya y Compañia popeljal v svet gledališča in zabave, ko gre resnično vse lahko narobe, če imate ob sebi zelo nerodnega tehnika.

Glasbena poslastica v Circolu

V Circolu pa je vse ljubitelje bluesa čakala prava glasbena poslastica. Pripravila jo je legendarna skupina Karamela, ki se je po 19 letih premora vrnila pod odrske luči.

Karamela je band, ki so ga leta 1982 ustanovili nekdanji člani ugaslih skupin Kameleoni, September in Boomerang. Marjanu Malikoviču, Goranu Velikonji, Zlatiju Klunu in Jadranu Ogrinu so se v tistem obdobju pridružili tudi drugi glasbeniki, med drugim glavni vokalisti Dado Topić, Janez Bončina Benč in Vlado Štimac.

Včeraj so priznani glasbeniki publiko odpeljali v čase, ko so na odrih kraljevali Kameleoni, Boomerang, Bazar … Pozabili niso niti na preminulega glasbenega prijatelja Danila Kocijančiča, ki so mu namenili pesem Manjkaš nam.