DomovNaši krajiOb mednarodnem dnevu študentov uradno odprtje študentskega centra

Ob mednarodnem dnevu študentov uradno odprtje študentskega centra

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Šudentje Univerze na Primorskem so bogatejši za povsem nov in prostoren študentski center, ki se nahaja na Čevljarski ulici. Otvoritve novih prostorov, ki je potekala danes, na svetovni dan študentov, se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

Študentska organizacija Univerze na Primorskem (ŠOUP) je za poslovni prostor v velikosti 1300 kvadratnih metrov odštela približno 500.000 evrov, približno 300.000 evrov pa so porabili za obnovo.

šoup
Rektor UP Dragan Marušič in podžupan MOK Peter Bolčič. Foto: ŠOUP/Shine Kimberly

17. november je tudi svetovni dan študentov, ki simbolizira študentska prizadevanja po vsem svetu, zato je odprtje študentskega centra prav na ta dan tudi simbolično dejanje.

Koprski študentski center odprl svoja vrata

Ponosni na nove prostore

Govorniki, ki so se zvrstili ob tako pomembnem dnevu, so poudarili, da je glavni namen prostora ponuditi študentu na enem mestu vse, kar je potrebno za študij in ostale dejavnosti, ki spadajo k študentskemu življenju. Nekaj besed je navzočim namenil tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič.

“Današnji dan je izredno pomemben tudi  za Mestno občino Koper, saj smo zelo ponosni na našo Univerzo na Primorskem. Vsem uporabnikom teh prostorov bi zaželel uspešno delovanje in prepričan sem, da bo to prineslo marsikaj dobrega tudi občini,” je povedal podžupan Peter Bolčič.

Prav tako je nad novo pridobitvijo navdušen tudi rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič.

cof
V študentski organizaciji si želijo, da bodo novi prostori postali stičišče študentov. Foto: ekoper.si

Novo središče bo združevalo številne organizacije, na katere je tako ali drugače vezano študentsko življenje: Univerzitetni inkubator PrimorskeKarierni center ter Visokošolska prijavno-informacijska služba Univerze na PrimorskemAgencija M servis in Adrenalinski center Tribu, prvič od ustanovitve primorske univerze bo svoj prostor dobil tudi Študentski svet Univerze na Primorskem. V njem je še točka subvencionirane študentske prehraneprireditveni prostor in čitalnica z dostopom do interneta.

V študentski organizaciji si želijo, da bi novi prostori postali stičišče, v katerem bi študentje preživljali tudi svoj prosti čas. *