DomovNovicePestro julijsko dogajanje v Kopru in na podeželju se nadaljuje

Pestro julijsko dogajanje v Kopru in na podeželju se nadaljuje

KulturaNaši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Sončne in vroče dni lahko tudi ta konec tedna in v začetku prihodnjega v destinaciji Koper izkoristite za uživanje v glasbenih in kulturnih prireditvah. Seznam je dolg in raznolik, izbor pa prepuščen različnim željam in okusom.

Petek, 22. julija, bo na Verdijevi ulici v znamenju dramske umetnosti, džeza in elektronike v sklopu festivala PPF Mladi. Več informacij o festivalu na povezavi. Ljubitelji jezika in narečij pa so ob 19. uri vabljeni na Prešernov trg na Librisove poletne večere, ki jih bodo tokrat prvič izpeljali v starem mestnem jedru, posvečeni pa bodo izolskemu slengu in štajerskemu árgu. Nepozaben večer etno glasbe se obeta z etno bando Poseben gušt, ki bo v koprski Taverni ob 21. uri otvorila tradicionalni festival Folkfest. Ta v soboto, vabi z izjemnim glasbenikom Pierom Poceccom, v nedeljo pa s trobentačem, pevcem in skladateljem Royem Pacijem in spremljevalno skupino Aretusko. Isto mesto, ista ura.

Sobota, 23. julij, je dan za tradicionalno šagro Kur en bot v Smokvici. Pričnejo ob 19. uri na Velikem odru z bogatim zabavnim in etno programom, zabavno in dišeče pa bo tudi v Figovem kotičku in Na ul’ci. Ne zamudite tradicionalnega dne istrske fige z dobrotami iz fig, domačimi pridelki, tradicionalno mašo ter etno in zabavnim programom. Sobotno dogajanje v Kopru bo popestrila tudi Golden Loggia, pred katero se bosta ob 20.30 predstavila Matej Mittendorfer in Jan Fanedl z nostalgičnim glasbenim popotovanjem skozi 60. In 70. leta. PUF festival uličnega in lutkovnega gledališča nadaljuje svoj pohod z dramsko-lutkovno predstavo Šivilja in škarjice na Ukmarjevem trgu ob 19.30 ter z Vitezom Laszlom s tradicionalnimi madžarskimi lutkami. Nedaleč stran, na trgu pred Kavarno Triglav, pa Homo na plac, kjer bo Kulturno društvo Domovina Osp predstavilo igrane prikaze trgovanja.

Po nedeljskem zatišju se nov teden odvija v znamenju novih prireditev. V ponedeljek, 25.julija, ob 21. uri bo živahno v Taverni z etno glasbo, ki jo bo izvajala Neža Drobnič Bogataj s svojo spremljevalno skupino. V torek, 26. julija, je čas za Dekane in Večere na placu: ob 21. uri bo vroče s flamenco skupino Oblivion, ki zna z glasbo in plesom popeljati na sam jug Španije. V sredo, 27. julija, bo festival Poletje z biseri pridal še en biser: ob 21. uri bo Taverna oživela z zvoki z vseh koncev sveta, kot jih zna ustvariti samo Orkester Radiomondo. Za zaključek sredine tedna pa še salve smeha s Tadejem Tošem v sklopu PPF-ja, na Martinčevem trgu ob 21.30.

Kulturno stičišče Libertas, ki vse do sobote, 27. avgusta, vabi na ogled skupinske razstave ob 35-letnici Galerije Insula na temo Likovna ustvarjalnost v slovenski Istri bo v sredo, 27. julija, ob 20. uri prizorišče predstavitve knjige Pregled likovne ustavrjalnsti v slovenski Istri preteklih desetletij. avtorja Dejana Mehmedoviča. Pogoovr bo vodila Irena Urbič. Več o razstavi na povezavi.

Kot ogrevanje za bogat konec prihodnjega tedna se kot vsak zadnji četrtek v mesecu napoveduje tradicionalni kulinarični festival Altroke Istra Gourmet. To pot v Svetem Antonu, kjer vas stojnice z istrskimi kulinaričnimi dobrotami pričakujejo od 17. ure dalje. Priporočamo obisk festivala z brezplačnimi avtobusi iz Kopra, s postajališča nasproti koprske tržnice (nekdanja trgovina Soča), s pričetkom ob 17. uri.

Več informacij o aktualnih prireditvah v Kopru in okolici na povezavi.

Foto: MOK, ZMKT