DomovProsti časIZ KUHINJE ŽE DIŠI: Frtalja z jurčki

IZ KUHINJE ŽE DIŠI: Frtalja z jurčki

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Frtalja je na Primorskem priljubljena jajčna jed, ki jo znajo naše none pripraviti na vse mogoče načine. Ker nam v tem času gozdovi ponujajo svoje najokusnejše sadeže, smo za vas izbrskali recept za pripravo božanske frtalje z jurčki.

Slastni klobuki gob, ki krasijo naše gozdove, nas že nekaj časa vabijo h kulinaričnim užitkom, sezona nabiranja je te dni na višku. Popestrite si nedeljski jedilnik z okusnimi jurčki v frtalji.

Sestavine:

250 g jurčkov
500 g pancete ali pršuta
peteršilj
česen
4 jajca
250 g moke
250 ml mleka
sol
poper
olje

Foto: femaleworld.it

Priprava:

Najprej razžvrkljamo jajca z mlekom, dodamo moko, sol in poper, da nastane gosta tekoča masa. Panceto narežemo na kocke, prav tako narežemo jurčke.

V višji ponvi ogrejemo olje in na njem prepražimo panceto. Ko panceta postekleni dodamo jurčke in jih pražimo tako dolgo, da voda izhlapi. Drobno sesekljamo peteršilj in česen ter dodamo na jurčke in panceto.

Vmešamo v pripravljeno jajčno testo ter malo pomešamo, da se jurčki in panceta enakomerno porazdelijo. Pečemo na močnem ognju v ponvi z višjim robom, da masa lepo naraste, vendar pazimo, da jedi ne prismodimo.

Ko jajca zakrnkejo, frtaljo obrnemo in popečemo še na drugi stani. Frtalja se postreže še topla.

Pa dober tek.