Poletje je čas, ko na krožnikih kraljuje lahka hrana. Za vas smo izbrskali idealen poletni recept, ki bo zagotovo zadovljil vse okuse. Privoščite si polnjene bučke.
Sestavine:
- 4 manjše bučke
- 2 žlici olja
- 1 čebula
- 300 g piščančjega mesa brez kosti in kože (namesto piščančjega mesa lahko uporabite tudi mleto meso ali tuno)
- 3 – 4 žlice paradižnikove mezge
- sol in mleti poper
- 5 žlic kisle smetane
- 150 g naribanega sira
Priprava:
Bučke operemo, osušimo in razpolovimo. Z žlico izdolbemo sredico in bučke posolimo. Nato jih zložimo na papirnate brisačke, tako da izdolbena stran gleda navzdol.
Čebulo drobno sesekljamo. Piščančje meso ali mleto meso ali tuno in 2/3 izdolbene sredice bučk, ki smo jih narezali na manjše kose, damo v ponev v kateri smo predhodno popražili čebulo. Po okusu začinimo s soljo in poprom, dodamo paradižnikovo mezgo in na hitro podušimo.
Po pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko razporedimo izdolbene polovice bučk, ki jih nadevamo s pripravljenim nadevom ter potisnemo za 15 minut v pečico. Pečemo na 200 stopinj celzija.
V skledici gladko razmešamo kislo smetano, ki jo, ko vzamemo bučke iz pečice polijemo po vrhu in naribamo sir. Jed pečemo v ogreti pečici še 5 minut, da se sir stopi in lepo zapeče.
Dober tek!