Ne veste kaj bi s paradižniki in paprikami, ki ležijo na polici v hladilniku? Pripravite sataraš. Sataraš je preprosta, zelo okusna jed, pripravljena iz dušene zelenjave, ki ji lahko po želji dodate še umešana jajca.
Sestavine:
- 1 čebula
- žlica maščobe
- 4 paprike (po možnosti različnih barv)
- 4 paradižniki
- sol
- poper
- mleta paprika
- 4 jajca
Priprava:
Zelenjavo narežemo na manjše kose, jajca pa razžvrkljamo. Na maščobi prepražimo čebulo, ki ji dodamo narezano papriko in paradižnik. Ko izhlapi voda, ki jo je spustila zelenjava, vse skupaj zalijemo z razžvrkljanimi jajci. Jajca naj zakrknejo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Če sataraša ne želimo pripraviti z jajci, zelenjavo zalijemo z vodo in kuhamo dokler ni paprika mehka.
Sataraš lahko jeste kot samostojno jed ali pa zraven pripravite še krompir, pašto, njoke ali riž.
Dober tek!