Dnevi so vse bolj topli in tudi na mizah se bo počasi znašla bolj lahka in sveža hrana. Za vas smo izbrskali zanimiv recept, ki bo navdušil tako ljubitelje zelenjave kot tudi mesa. Privoščite si sredozemsko zelenjavo s filejem piščanca.
Sestavine (za 4 porcije):
- 4 fileji piščančjih prsi
- 6 žlic olivnega olja
- 1 žlica limoninega soka
- 1 strok česna
- 1 čebula
- 3 ščepce soli
- 1 ščepec mletega popra
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 oranžna paprika
- 2 bučki
- olive
- 300 g češnjevih paradižnikov
- 0,5 žličke sesekljanega rožmarina
Priprava:
Piščančje fileje operemo in do suhega obrišemo. Česen na drobno sesekljamo in nato v skledi pripravimo marinado iz 4 žlic olivnega olja, sesekljanega česa, soli in popra, če želite, lahko za boljši okus dodate tudi limonin sok. Ko imamo marinado pripravljeno, z njo dobro premažemo piščančje fileje in jih položimo v skledo, ki jo za dve uri postavimo v hladilnik.
Med tem časom operemo paprike ter jim odstranimo pecelj in semena, nato jih narežemo na manjše kose. Bučke prav tako operemo, očistimo in narežemo na manjše kose nato operemo še češnjeve paradižnike ter večje paradižnike, ki jih po želji razrežemo na manjše kose. Olive po želji izkoščičite in narežete čebulo.
Marinirane fileje odcedimo in odvečno marinado odstranimo ter fileje na hitro popečemo (na vsaki strani približno 4 minute) v ponvi. Pekač namastimo z olivnim oljem in po njem razporedimo kose paprike in bučk in nato vse skupaj začinimo z rožmarinom in ščepcem soli. Na zelenjavo položimo kose fileja, ki smo jih popekli. Vse skupaj pečemo na 190 stopinj Celzija 15 minut.
Po 15 minutah peke v pekač dodamo še češnjeve paradižnike, čebulo in olive ter vse skupaj pečemo še dodatnih 15 minut. Ko postrežete lahko vse skupaj posujete z naribanim sirom.
Dober tek!