DomovProsti časKako promovirati prireditev z nizkim proračunom?

Kako promovirati prireditev z nizkim proračunom?

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mestna občina Koper je v sodelovanju s svetovalko s področja komuniciranja Janjo Novoselc organizirala predavanje na temo promocije prireditev, ki je bilo v prvi vrsti namenjeno organizatorjem prireditev na podeželju.

Tretjega izobraževanja v sklopu projekta, s katerim si Mestna občina Koper prizadeva povečati kakovost in pristnost šager ter drugih tradicionalnih prireditev na podeželju, se je udeležilo približno 30 članov turističnih in kulturnih društev ter drugih organizatorjev prireditev na podeželju.

Svetovalka s področja komuniciranja Janja Novoselc iz podjetja KonektOn Solutions je včeraj v dvorani Gasilskega doma v Dekanih na konkretnih primerih pojasnila, kako je treba zastaviti promocijo prireditve. Izpostavila je pomen načrtovanja promocije in s tem povezanega pravočasnega komuniciranja ter kot odličen in obenem poceni kanal za promocijo prireditev z nizkim proračunom poudarila pomen družbenih omrežij in spletnih strani.

V Dekanih so organizatorji reševali tudi svoje dileme glede organizacije dogodkov. Foto: TOK

MOK bo tudi v prihodnje podeželju pomagala pri reševanju konkretnih problemov ob organizaciji prireditev

Udeleženci izobraževanja so srečanje s strokovnjakinjo izkoristili tudi za rešitev dilem, s katerimi se srečujejo pri promociji prireditev v praksi. Tudi sicer bo Mestna občina Koper tistim prireditvam na podeželju, ki jih bodo prepoznali in označili kot pristne, tradicionalne oziroma kot »prireditve z dodano vrednostjo«, v prihodnje pomagala pri reševanju konkretnih problemov, s katerimi se srečujejo pri organizaciji prireditev, jim v sodelovanju z različnimi strokovnjaki tudi individualno svetovala in jim nudila dodatno podporo pri organizaciji in promociji prireditev.

Kot je znano, si občina s tem projektom prizadeva ohranjati kulturno dediščino in avtentičnost ter dvigniti kakovosti prireditev na podeželju, s tem pa posredno spodbuditi turizem na podeželju in povečati prepoznavnost destinacije slovenska Istra.

Za organizatorje prireditev bodo pripravili še eno izobraževanje, in sicer v ponedeljek, 26. junija, ob 17. uri, v Pretorski palači v Kopru, ko bodo predstavili ključne vsebine protokola na prireditvah in potniški turizem na ladjah za križarjenje v Mestni občini Koper. Tudi to izobraževanje bo brezplačno, nanj se lahko prijavite prek elektronskega naslova turizem@koper.si.