DomovProsti časLuka Koper 6. Istrski maraton je pred vrati

Luka Koper 6. Istrski maraton je pred vrati

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Minuli vikend so se tekačice in tekači, ki bodo svoje zmogljivosti naslednji konec tedna preizkušali na 6. Istrskem maratonu, udeležili zadnjega tekaškega srečanja, ki ga je Društvo Istrski maraton organiziralo skupaj s tekaškimi društvi Tekači z Obale, Ekipca in ŠD 3Šport.

Zbralo se je priližno 60 tekačev, ki so testirali traso Hofer rekreativnega teka, ob tem pa spoznavali lepote slovenske obale, saj proga vodi mimo kanala Svetega Jerneja in okrog rta Seča. Popoldansko dogajanje je zaznamoval še projekt 1,2,3, GREMO! drugi vseslovenski test telesne pripravljenosti, v okviru katerega so tekači v treh mestih po Sloveniji (Koper, Ljubljana, Maribor) preverjali napredek po sedmih tednih od prvega preizkusa in se tako prepričali, da so pripravljeni na Istrski maraton.

Sicer pa se tudi letos na Istrskem maratonu obeta pestra udeležba, kot so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji, so prijave na OMV polmaraton in HOFER rekreativni tek že zapolnjene, nekaj je še prostih mest na Luka Koper maratonu. Podrobna navodila za tekače, so dostopna na povezavi: http://istrski-maraton.si/za-tekace/navodila-za-tekace/.

Veliko koristnih informacij o spremljevalnem programu, zaporah cest, priporočilih za parkiranje in uporabo brezplačnih avtobusov na relaciji Koper-Portorož in Portorož-Koper, je dostopnih na: www.istrski-maraton.si.