DomovProsti časNa Active Koper tudi »Foil surfanje«

Na Active Koper tudi »Foil surfanje«

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Park vodnih športov Active Koper v Žusterni nudi tudi možnost t.i. Foil surfanja, ki omogoča, da z desko kar poletite nad vodo.

Active Koper, ki na kopališču Žusterna julija in avgusta obratuje vse dni v tednu, nudi širok nabor aktivnosti, od potapljanja, tečajev plavanja in kajaka, do izposoje SUP-ov, pedalinov, vožnje s tubami, surfanja in drugih morskih radosti. Letošnja novost, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje windsurfa, pa je t.i. »foil surf«, ki s pomočjo fizike uporabniku omogoči, da z desko kar poleti nad morsko gladino. Kot pojasnjuje poklicni surfer Tine Slabe, ki to storitev nudi v sklopu Active Koper, so pogoji na Active Koper v Žusterni za ta šport idealni, saj ni previsokih valov, gladina morja je ob vstopu v vodo dovolj visoka, prav tako pa je običajno tudi veter v Koprskem zalivu pravšnji.

Po njegovih besedah je za »foil surfanje« potrebno osnovno znanje windsurfanja, po njegovih besedah pa je Active Koper eden redkih oziroma kar edini ponudnik tovrstne aktivnosti na Jadranu.

Active Koper bo od konca julija dalje ponudil še eno novost, in sicer t.i. Sea fun vodni park z napihljivimi igrali, katerega se bodo prav gotovo razveselili najmlajši obiskovalci.

Več o ceniku, urniku in drugih informacij glede Active Koper na: www.activekoper.si