DomovProsti časV Koper prihaja Cars & Coffee

V Koper prihaja Cars & Coffee

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V nedeljo, 27. maja ob 15. uri  bodo Ukmarjev trg in Pristaniško ulico zavzeli klasični in super avtomobili (supercar). Koper bo namreč gostil prestižni avtomobilski dogodek, ki je prepoznaven po vsej Evropi in v svetu – Cars & Coffee. V okviru dogodka bodo potekale tudi zapore cest.

Lansko leto se je Cars & Coffee Slovenija predstavil s svojim prvim dogodkom v Piranu, kjer je bilo prisotnih več kot 60 “supercarjev” in klasičnih avtomobilov, ki jih je ob prihodu pozdravilo več kot 5000 navdušencev. Kot so zapisali na svoji uradni spletni strani, so si letos organizatorji postavili cilj, da bo dogodek še večji in bolj nepozaben za obiskovalce in udeležence, zato so si za svojo glavno postojanko izbrali Pristaniško ulico in Ukmarjev trg v Kopru, ki navdušujeta predvsem s čudovitim pogledom na morje. Kot so nam sporočili organizatorji, letos pričakujejo kar 80 prestižnih avtomobilov, ki bodo okrasili naše ulice.

V nedeljo bodo Pristaniško ulico zavzeli klasični in super avtomobili. Foto: arhiv ekoper.si

Cars&Coffee je vodilna mednarodna blagovna znamka za organizacijo avtomobilskih dogodkov, ki združuje zbiralce sodobnih športnih avtomobilov in prestižnih starodobnikov. Začetki segajo v leto 2006, ko se je dogodek iz ZDA razširil kot globalni fenomen; sledili so Evropa, Oceanija in Saudska Arabija, mednarodna mreža pa se iz leta v leto širi.

Kje bodo potekale zapore cest?

V okviru dogodka bodo potekale zapore cest, in sicer v nedeljo, 27. maja med 15. in 18. uro, ko bo za promet zaprt odsek med krožnim križiščem pri TPO Zeleni park do krožnega križišča na Pristaniški ulici. Popolna zapora bo veljala za ves promet, z izjemo vozil javnega prevoza potnikov (mestni avtobus in taksi vozila).

Popolna zapora prometa bo med drugim potekala tudi na Pristaniški ulici, in sicer od krožnega križišča na začetku ulice do križišča z Belvederjem in Kopališkim nabrežjem. Prav tako bo za promet zaprto tudi parkirišče na Ukmarjevem trgu.