DomovProsti časZ istrskim zajtrkom zadovoljni tako gosti kot turistični ponudniki

Z istrskim zajtrkom zadovoljni tako gosti kot turistični ponudniki

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Turisti, ki obiščejo slovensko Istro, imajo v zadnjem obdobju možnost okušanja tipičnega istrskega zajtrka. Kot ugotavlja vodja projekta Mateja Hrvatin Kozlovič, je največ zanimanja med gosti nastanitev za na istrskem podeželju, pozitivno pa so se odzvali tudi ponudniki lokalnih doživetij, ki jih lahko koristijo naročniki zajtrka.

Projekt istrskega zajtrka je zaživel v začetku poletja po tem, ko je zmagal na turističnem hekatonu v organizaciji Slovenske turistične organizacije, ki jim je tudi omogočila razviti zamisel o novem turističnem produktu.

Kot je za STA pojasnila Hrvatin Kozlovičeva, so želeli obiskovalcem slovenske Istre ponuditi gastronomske proizvode, ki izhajajo izključno iz tega območja, obenem pa spodbuditi spoznanje, da slovensko Istro ne predstavlja zgolj obalni pas ter obiskovalce z različnimi doživetji privabiti na manj znane lokacije istrskega podeželja.

Istrski zajtrk je moč naročiti prek spletne strani www.istrianbreakfast.si, dostavljajo pa ga tudi ponudnikom nastanitev na podeželju, ki nimajo svojega zajtrka oz. ga nimajo v takšni obliki.
S projektom želijo obiskovalcem predstaviti tudi lepote istrskega podeželja. Foto: arhiv ekoper.si

Poleg zajtrka tudi kuponi za lokalna doživetja

Poleg tega je mogoče zajtrk prevzeti tudi na turistično informacijskem centru v Kopru ali pa ga zaužiti neposredno v Truškah, kjer ga pripravljajo, dodaja Hrvatin Kozlovičeva, ki v Truškah upravlja s Hiškami slovenske Istre.

Pri naročilu je mogoče izbirati med klasičnim in vegetarijanskim zajtrkom ter skromnejšo različico Koper Breakfast. Klasični zajtrk sestavljajo istrska salama in panceta, kravji sir in skuta, marmelada, med, suho sadje, zeliščni čaj ter sezonsko sadje in zelenjava.

Z nakupom istrskega zajtrka naročnik prejme tudi kupone za pet (v primeru Koper Breakfast pa dveh) lokalnih doživetij, kot so obisk največjega slapa v slovenski Istri v Trebešah, ogled ekološke kmetije z degustacijo suhega sadja in oljčnega olja, obisk zeliščnega labirinta itd.

Največ tovrstnih zajtrkov so zaenkrat prodali na podeželskih nastanitvah, ki so se vključile v projekt, sicer pa so prvi odzivi zelo pozitivni, je ocenila Hrvatin Kozlovičeva. Stranke so navdušene, zadovoljni pa so tudi ponudniki omenjenih doživetij, je dodala Hrvatin Kozlovičeva, ki je ugotavljala, da je posledično tudi poraba gosta na sami lokaciji kar visoka. “Ko imaš nekaj za ponuditi, bo gost zelo težko odšel stran praznih rok,” je dodala.

Kam na zajtrk v destinaciji Koper?