DomovProsti časBazen od petka odprt za vse

Bazen od petka odprt za vse

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Od petka, 8. marca, dalje bo Olimpijski bazen Koper na Bonifiki odprt za vse. Gre predvsem za plavalni bazen, ki ga bodo uporabljali tako izvajalci letnega programa športa kot tudi občanke in občani koprske občine ter drugi rekreativni uporabniki.

V prvem mesecu delovanja bo bazen obratoval ob delavnikih (od ponedeljka do petka) med 6.30 in 13. uro ter od 15. do 22. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih pa od 8. do 20. ure. Med tednom bodo v popoldanskem času v bazenu trenirali tudi športni klubi in društva, in sicer med 17. in 20. uro, kar pomeni, da v tem času rekreacija za širšo javnost ne bo mogoča. Prav tako se bo urnik rekreacije za vikend prilagajal urniku tekmovanj in drugim potrebam izvajalcev letnega programa športa. Po poskusnem obdobju enega meseca bo lahko upravljavec objekta urnik prilagodil glede na potrebe uporabnikov.

Vse spremembe urnikov bazena bodo objavljene na spletni strani upravljavca objekta Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper (www.sportvkopru.si) oz. bodo o njih uporabniki obveščeni po elektronski pošti, po predhodno izraženi želji za tovrstno obveščanje.

Cenik uporabe bazena

Cenik uporabe bazena je določen izkustveno in je primerljiv s podobnimi športnimi objekti po Sloveniji. Cene so prilagojene različnim kategorijam uporabnikov, ki imajo možnost nakupa ugodnejše vstopnice za daljše časovno obdobje, in sicer vstopnico za 10-kratni obisk ter mesečno in letno vstopnico. Za enkratni obisk (3 ure) bo tako moral uporabnik, star 15 let in več, odšteti 6 evrov, medtem ko bodo uporabniki, mlajši od 15 let, dijaki, študenti, upokojenci in invalidne osebe za triurni obisk plačali 4 evre. Za obe kategoriji uporabnikov bo večerna vstopnica, ki predvideva dvourni obisk bazena v času med 20. in 22. uro (od ponedeljka do petka), znašala 4 evre.

Z mesečno vstopnico, za katero bodo morali uporabniki do 15 let, dijaki, študentje, upokojenci in invalidne osebe odšteti 20 evrov, uporabniki, stari 15 let in več, pa 45 evrov, bo bazen možno uporabljati največ tri ure, in sicer med 6.30 in 17. uro. Za mesečno večerno vstopnico, ki omogoča uporabo bazena med 20. in 22. uro, pa bo cena enotna, in sicer 30 evrov na osebo.

Poleg tega bo koprska občina organiziranim skupinam osnovnih in srednjih šol Mestne občine Koper omogočila triurno uporabo bazena po subvencionirani ceni, in sicer 1 evro na osebo za osnovnošolce in 2 evra na osebo za srednješolce.

Cenik uporabe bo v naslednjih dneh objavljen na spletni strani Javnega zavoda za šport Mestne občine Koper (www.sportvkopru.si) in na vidnem mestu v objektu bazena.