DomovProsti časVikend v znamenju gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik

Vikend v znamenju gorsko kolesarskega maratona MTB Slavnik

Prosti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tokratno nedeljo, 5. maja, bo zaznamoval tradicionalni kolesarski maraton MTB Slavnik. V Hrpeljah pričakujejo več kot 500 kolesarjev, manjkalo pa ne bo niti številnih kolesarskih navdušencev, ki se bodo zabavali ob pestrem spremljevalnem programu. Iz loncev bo dišalo po dobrotah, na stojnicah se bodo predstavljali lokalni mikropivovarji, poskrbljeno bo tudi za glasbo in odrski program.

Dogajanje se bo začelo že dan prej, v soboto, 4. maja, pred Hotelom Admiral, kjer se bo v sklopu Pašta fešte odvijal expo partnerjev razstavljavcev, ob 17. uri pa se boste lahko peš odpravili na voden pohod po Naravoslovni zgodovinski učni poti Hrpelje. Poleg neokrnjene narave ponuja številne zanimivosti in skrite kotičke, vodnik pa bo razkril še marsikatero zanimivost.

V nedeljo bodo najmlajši tradicionalno uživali na brezplačnem mini MTB poligonu, ki bo postavljen v sklopu prizorišča. Udeleženci 7 km trase in ostali otroci se bodo lahko pomerili v mini zabavnem tekmovanju, kjer bodo na koncu vsi zmagovalci. Čaka jih tudi sladko presenečenje.

Za glasbene vložke bo poskrbel Marko Hrabar, za dobrote iz kotlov pa TD Rodik, TD Dimnice Slivje, ŠKTD Ocizla, Ločanske ulce iz Velikih Loč, Hostel Pliskovica in Občina Hrpelje-Kozina. Obiskovalci bodo lahko okušali piva lokalnih mikropivovarjev in se sladkali s sladoledom, na stojnicah pa izbirali tudi med različnimi lokalnimi dobrotami. Ves dan se bodo predstavljala različna društva, nastopila bo Brkinska godba 2000, ki se bo zatem udeležila še 25. Revije kraških godb ob 16. uri v Kulturnem domu v Hrpeljah.

Vse informacije najdete na www.mtbslavnik.si, še vedno pa se lahko na prizorišču 4. ali 5. maja prijavite na eno od štirih atraktivnih tras za različne okuse in stopnje pripravljenosti.

Maraton organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirajo pa ga Mestna občina Koper, Dacia Trgo ABC, Hotel Admiral, Provia d.o.o., RCM, ARC Kranj z izdelki Oshee, Provia, Plama-Pur, Adriatic Slovenica, medijska pokrovitelja Radio in TV Koper ter številna lokalna podjetja, podporniki maratona.