DomovProsti časPet posledic, ki vas bodo doletele po opustitvi gaziranih pijač

Pet posledic, ki vas bodo doletele po opustitvi gaziranih pijač

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

V vročih poletnih dneh osvežitev pogosto najdemo v požirku ohlajene gazirane pijače, čeprav se zavedamo, da to ni najbolj zdrava izbira. Spodaj vam predstavljamo pet posledic, ki jih boste doživeli, v kolikor se odločite, da ne boste več uživali gaziranih pijač!

Shujšali boste

Ko boste opustili gazirane pijače, ki so ponavadi močno sladkane in predstavljajo višek kalorij, boste lažje izgubili kilograme.

Vaša koža bo čistejša

Ne bodo se več pojavljali mozolji in akne, ki nas pogosto spravljajo v obup. Polepšala se bo tudi barva vaše kože.

Zmanjšajte vnos gaziranih pijač. Foto: Google

Vaši zobje bodo bolj beli

Z opustitvijo gaziranih pijač bodo vaši zobje bolj zdravi in čisti – posledično tudi bolj beli. Študije so namreč pokazale, da vnos gaziranih tekočin močno škodi zobovju

Vaša želja po sladkorju bo manjša

Gazirane pijače lahko pripeljejo tudi do odvisnosti, tako da je opuščanje lahko na začetku težavno. Takšne pijače vsebujejo aditive, kot so kofein in sladkor. Posledično boste vnašali veliko manj sladkorja, obenem pa se bo tudi vaša želja po sladkanih živilih zmanjšala

Gazirane pijače vsebujejo goro sladkorja, ki škoduje vašim zobem. Foto: Pixabay

Našli boste alternative za gazirane napitke

Potem ko boste opustili gazirane pijače, boste zlahka našli zdrave zamenjave. Kot primer, tudi sami lahko pričarate gazirano osvežitev, če v gazirano vodo dodate nekaj kapljic sveže iztisnjenega sadnega soka po vašem okusu.