DomovProsti časSte pripravljeni na koncertni dogodek leta?

Ste pripravljeni na koncertni dogodek leta?

Prosti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na posebnem prizorišču pri koprskem stadionu Bonifika bosta nocoj ob 21. uri nastopila priljubljena 2Cellos. Člana slovensko-hrvaške crossover atrakcije Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta izvedla največje uspešnice, ki so zaznamovale njuno uspešno kariero. Vstopnice za koncert so še na voljo, na prizorišču pa bo živahno že od 18. ure.

Čelista 2Cellos se z današnjim nastopom vračata na slovenske odre po razprodanih koncertih na najprestižnješih svetovnih odrih, kot so Royal Albert Hall, Radio City Music Hall in Red Rocks. Letos sta izdala singel Perfect, uspešnico Eda Sheerana, marca letos pa sta pripravila še tri koncerte v regiji, in sicer v Areni Zagreb, Spaladium Areni v Splitu in Zetri v Sarajevu. Sledila je kanadska in evropska turneja, ki jo bosta zaključila z nocojšnjim velikim open air koncertom v Kopru.

Vrhunska in svetovno priznana glasbenika sta čelu zapisana že od otroštva. Svetovno slavo sta dosegla pred šestimi leti, ko sta na YouTube pod imenom 2Cellos objavila priredbo skladbe Smooth Criminal pokojnega Michaela Jacksona. Posnetek, ki je kmalu po objavi postal viralna poslastica, je glasbenikoma odprl pot do podpisa pogodbe z založbo Sony Records Masterworks, kasneje pa ju je na svojo svetovno turnejo, v okviru katere sta nastopila tudi v Ljubljani, povabil Elton John.

2Cellos sta doslej izvedla več kot 1200 koncertov po svetu, na katerih jima je prisluhnilo več kot deset milijonov obiskovalcev. Sodelujeta tudi s svetovnimi zvezniki, kot so Elton John, Zucchero in Andrea Bocelli. Med drugim sta nastopila pod taktirko svetovno priznanega dirigenta Zubina Mehte, prav posebej pa cenita sodelovanje s hrvaško legendo Oliverjem Dragojevićem.

Šulić in Hauser trenutno snemata svoj peti album, ki bo po zadnjem albumu filmske glasbe Score, ki sta ga posnela z Londonskim simfoničnim orkestrom, ponovno rockovsko obarvan. Izšel bo jeseni, še piše v sporočilu za javnost.

Kje parkirati, če se odpravljate na koncert 2Cellos?

Organizatorji koprskega koncerta so sporočili, da so doslej prodali več kot 12.000 vstopnic. Da ne bi prišlo do gneče tik pred nastopom 2Cellos bodo vrata na prizorišče odprli že ob 18. uri. Za ogrevanje občinstva bodo poskrbeli DJ-ji Radia Capris ter dve predskupini. Za parkiranje bodo na razpolago označena parkirišča koprskih prodajnih centrov ter druga občinska parkirišča.

Po nastopu 2Cellos bo na prizorišču potekal še Caprisov Afterparty.